Pisaro Wire - Langallinen M-Bus vesimittarijärjestelmä

Langallinen vedenmittausjärjestelmä

PISARO Wire tarjoaa edullisen ja toimivan johdollisen kokonaisratkaisun kiinteistön huoneistokohtaisten vesimittareiden etäluentaan. Se soveltuu eri kokoisiin ja muotoisiin kiinteistöihin aina pienistä erillistaloyhtiöistä suuriin rivi- ja kerrostaloihin. Järjestelmä soveltuu loistavasti sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

PISARO Wire on järkevä sekä urakoitsijalle että taloyhtiölle. Järjestelmässä tieto kulkee katkeamattomana ja luotettavasti johtoa pitkin joten signaalin vahvistamiseen ei tarvita erillisiä laitteita. Järjestelmä on tämän vuoksi simppeli, luotettava ja edullinen. Mittareiden tiedot ovat luettavissa Riots Cloud -pilvipalvelussa tietokoneen selaimella tai älypuhelimen avulla.

Lataa tästä suunnitteluohje (PDF)

Lataa tästä järjestelmäkuvaus (PDF)

Lataa tästä suunnitteluohje (DWG)

Yksinkertainen järjestelmä joka on helppo asentaa.

PISARO Wire – järjestelmässä vesimittarit ja mahdolliset huoneanturit kaapeloidaan yhtenä tai useampana ketjuna luentakeskukselle esim. KLM -tyyppisellä, vähintään 2-johtimisella kaapelilla. Luentakeskus sijoitetaan yleensä kiinteistön tekniseen tilaan ja yhdistetään internetiin RJ45 liittimellä. Mikäli kohteessa ei ole internet-yhteyttä, voidaan käyttää esim. 4G-modeemia. Luentakeskus voidaan yhdistää kiinteistön muuhun automatiikkaan. Tieto kulkee johdollisessa järjestelmässä ilman yhteysongelmia, katvealueita ei ole ja signaalin vahvistamiseen ei tarvita erillisiä laitteita.

Pisaro Wire- järjestelmän tiedot on luettavissa Riots Cloud pilvipalvelusta tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Kaikki laitteet toimitetaan työmaalle valmiiksi käyttöönotettuna joten asennuksen jälkeen laitteet ovat käyttövalmiina.

Järjestelmä sopii kaiken kokoisiin kiinteistöihin.

 

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä!

Myynti:
Jarkko Mällinen
Puh:  0400 170 667
jarkko.mallinen@riots.fi

Suunnittelu:
Samuli Stenudd
Puh:  040 803 1420
samuli.stenudd@riots.fi

Järjestelmän perusosat:

Luentakeskus

Kiinteistön vedenmittauksen sydän johon kerätään vesimittareiden tiedot. Luentakeskus sijoitetaan yleensä kiinteistön tekniseen tilaan ja se on mahdollista liittää osaksi muuta kiinteistöautomatiikkaa. Keskuksen koko määräytyy laitteiden lukumäärän mukaan.

Lue lisää »


Vesimittari kylmälle vedelle

Korkean mittaustarkkuuden omaava yksisuihkumittari kuivamittauksella. Mittari ei huurru missään olosuhteissa. Se voidaan asentaa eri asentoihin ja lukemataulu voidaan kääntää 360 astetta. Koko DN15. Mittari on MID -hyväksytty.

Lue lisää »


Vesimittari lämpimälle vedelle

Korkean mittaustarkkuuden omaava yksisuihkumittari kuivamittauksella. Mittari ei huurru missään olosuhteissa. Se voidaan asentaa eri asentoihin ja lukemataulu voidaan kääntää 360 astetta. Koko DN15. Mittari on MID -hyväksytty.

Lue lisää »

Järjestelmän lisäosat:

Järjestelmän voidaan lisätä asunnon seinälle asennettava lämpötilaa ja ilmankosteutta mittaava olosuhdeanturi joko näytöllä tai ilman, sekä sähkökeskuksen DIN-kiskoon asennettava sähkömittari reaaliaikaisen sähkönkulutuksen mittaamiseen.


Olosuhdeanturi

Asunnon seinälle asennettava olosuhdeanturi lämpötilan ja ilmankosteuden mittaamiseen. Korkea mittaustarkkuus. Mitat 80x80x25 mm.

 

Lue lisää »


Olosuhdeanturi näytöllä

Asunnon seinälle asennettava olosuhdeanturi lämpötilan ja ilmankosteuden mittaamiseen. Korkea mittaustarkkuus. LCD-näyttö ja suomenkielinen käytöliittymä. Mitat 80x80x25 mm.

Lue lisää »


Sähkömittari

Asunnon sähkökeskuksen DIN-kiskoon asennettava MID-hyväksytty sähkömittari jossa on jännitteen, virran, tehon, tehokertoimen ja taajuuden mittaus. Mittarissa on taustavalaistu LCD- kosketusnäyttö.

Lue lisää »

Johdollisen järjestelmän edut:

 • Luotettava virransaanti johdon kautta - ei paristojen vaihtoa
 • Luotettava langallinen yhteys - ei yhteysongelmia
 • Hyvä reaaliaikaisuus - tiheä luenta ei lyhennä käyttöikää
 • Laajennettavuus - mahdollista lisätä laitteita myöhemmin
 • Edulliset peruskomponentit

Minkälaisiin kohteisiin järjestelmä soveltuu?

 • Uudiskohteet
 • Linjasaneeraukset
 • Kaikki saneeraukset joissa kaapeli päästään vetämään keskukselle
 • Myös erillistalokohteisiin kun kaapeli asennetaan maahan ja luentakeskukselle on paikka

Mihin johdollinen järjestelmä ei sovellu?

 • Saneeraukset joissa kaapelinveto keskukselle ei ole mahdollista

Mitä on huoneistokohtainen etäluettava vedenmittaus?

Huoneistokohtainen etäluettava vedenmittausjärjestelmä tarkoittaa sitä että kiinteistön jokainen asunto on varustettu vesimittareilla joiden lukemat voidaan lukea internetin välityksellä tietokoneen tai mobiililaitteen avulla tai asunnon seinälle asennetusta näytöstä. Tietoa täytyy pystyä käyttämään luotettavasti vedenkulutuksen laskutukseen ilman asunnossa käyntiä.

Riots Cloud - Markkinoiden kehittynein pilvipalvelu

Pisaro Wire- järjestelmä voidaan liittää Riots Cloud pilvipalveluun, jonka avulla tiedot saadaan tallennettua pilveen, josta ne ovat helposti luettavissa esim. selaimen tai mobiilisovelluksen kautta.

 • Kulutusseuranta reaaliajassa missä ja milloin vain
 • Raportointi ja historiatiedot asukkaalle, isännöitsijälle ja huoltoliikkeelle
 • Asukassovellus saatavissa mobiilina
 • Soveltuu käytettäväksi eri laskutusohjelmien kanssa

Lue lisää palveluistamme »