Ratkaisut

Riots Apartment

Helpotimme kiinteistöjesi digilisaatiota kokoamalla kolme valmista pakettia  Apartment BasicApartment Pro ja Apartment Premium.

Riots Apartment -ratkaisujen avulla saat hallintaasi asuntojen olosuhteiden etäseurannan, vesi- ja sähkömittareiden etäluennan, palopellin asentotiedon tai IV-koneen toiminnan etävalvonnan sekä hälytystiedot vesivuodoista ja lämpötilapoikkeamista, tai voit ohjata kylpyhuoneen sähköistä lattialämmitystä.

Kaikkiin paketteihin sisältyy oletuksena Riots Cloud -pilvipalvelu rajattomalle käyttäjämäärälle, rajattomat historiatiedot ja laitteiden keräämän tiedot hallintapaneelissa. Lisäksi saat käyttöösi rajapinnat, joten voit hyödyntää mittausdataa myös laskutuksessa ja muiden valmistajien automaatiojärjestelmissä tai palvelualustoissa. Kysy lisää rajapinnoistamme!

Lataa esite

Näin Riots Apartment toimii

Katso alla olevalta videolta Riots Apartmentin toimintaperiaate.

Kaikkien Riots Apartment -ratkaisujen perustana on Riots-infra ja siihen liittyvät laitteet, jotka välittävät kiinteistöstä mitattua tietoa pilvipalveluun tai ohjaavat toimilaitteita. Laitteet on helppo ja nopea asentaa Apartment Easy -yksikköön pikaliittimien ansiosta. Tarjoamme  asennukseen ja käyttöönottoon koulutuksen tai  teemme asennuksen ja käyttöönoton puolestasi.

Jos valmispakettimme eivät sovellu suoraan kiinteistöösi, ota yhteyttä niin kokoamme sinulle sopivan paketin Riots Apartment -ratkaisun komponenteista.

Pakettien hinnat

Pyydä tarjous tai lisätietoja!

 

RIOTS-infra

Riots-infra muodostuu kiinteistöön asennettavista Riots-laitteista, jotka lähettävät paikallisen verkon kautta dataa toisilleen ja edelleen pilvipalveluun. Tiedonsiirrossa käytetään langatonta ja kaapeloitua yhteyttä kiinteistön sisällä. Katso lisää erilaisista infraratkaisuista teknisestä oppaastamme.

Riots-infra toteutetaan tyypillisesti hyödyntäen yhtä perusratkaisua seuraavista vaihtoehdoista:  

  • Moniväylä (kerrostaloon): usea CAN-väylä, väylä vaaka- ja pystysuunnassa 
  • Yksittäisväylä (kerrostaloon/luhtitaloon): yksi CAN-väylä pohjakerrokseen, langaton tiedonsiirto pystysuunnassa 
  • Tähtitopologia (kerrostaloon): pohjakerrokseen tähtitopologia (LAN), langaton tiedonsiirto pystysuunnassa 
  • Tähtitopologia (rivitaloon): tähtitopologia (LAN) rakennusten välillä 
  • Linjaväylä (rivitaloon): yhtenäinen CAN-väylä rakennusten läpi, tai oma CAN-väylä jokaiseen rakennukseen 
  • Linjaväylä (luhtitaloon): yhtenäinen CAN-väylä rakennuksen läpi

Suositus kerrostaloihin

Moniväyläratkaisussa (suositus) kiinteistön pohjakerrokseen rakennetaan vaakatason CAN-väylä ja usea vaakatason CAN-väylästä alkava pystyväylä. Data kulkee huoneistoista langattomasti lähimmälle CAN-väylässä olevalle CAN Routerille ja CAN-väylää myöten Connectille. Connectilta data siirtyy langattomasti eteenpäin ja lopuksi LAN-yhteyden kautta pilvipalveluun. Haluttaessa Riots-infran voi yhdistää myös kiinteistön automaatiojärjestelmään. Moniväylä mahdollistaa toimintojen etäohjauksen pilvipalvelussa mittaustulosten monitoroinnin lisäksi. Katso muut kerrostalojen infra-vaihtoehdot teknisestä oppaastamme.

Suositus rivitaloihin

Linjaväyläratkaisussa CAN Routerit ketjutetaan CAN-väylään, ja huoneistot kommunikoivat langattomasti lähimmälle CAN Routerille. Data kulkee CAN-väylää pitkin Connectille, joka muuntaa väylän langattomaksi tiedonsiirroksi. Data kulkee Maman kautta LAN-yhteyden yli Riots-pilvipalveluun. Haluttaessa Connectin voi yhdistää automaatiojärjestelmään. Linjaväylä on toimiva ja edullinen ratkaisu, kun asunnoissa halutaan ainoastaan mitata ilman etäohjaustoimintoja. Katso muut rivitalojen infra-vaihtoehdot teknisestä oppaastamme.

Suositus luhtitaloihin

Linjaväyläratkaisussa kiinteistöön rakennetaan molempien asuinkerroksien läpi kulkeva CAN-väylä, johon kaikki CAN Routerit ketjutetaan. Huoneistot kommunikoivat langattomasti lähimmälle CAN Routerille. Data kulkee CAN-väylää pitkin Connectille, joka muuntaa väylän langattomaksi tiedonsiirroksi. Data kulkee Maman kautta LAN-yhteyden yli Riots-pilvipalveluun. Haluttaessa Connectin voi yhdistää automaatiojärjestelmään. Linjaväylä on Riotsin suositus infraratkaisuksi luhtitaloihin parhaan tiedonsiirtolaadun takaamiseksi. Katso muut luhtitalojen infra-vaihtoehdot teknisestä oppaastamme.

Pankkitason tietoturva

Laitteiden huoneistosta keräämä tieto välittyy Apartment Easy -laitteesta langattomasti pankkitason salauksella CAN-väylään ja siitä edelleen Mama-keskusyksikölle. Tieto kulkee kiinteistössä Riots-laitteiden muodostaman paikallisen Riots-infran kautta. Käytämme tietoliikenteessä kertakäyttöisiä avaimia, joten ulkopuolisilla ei ole mahdollisuutta hyödyntää laitteiden lähettämiä viestejä.

Laajennettavissa ja integroitavissa muihin järjestelmiin

Riots-infran rakentaminen kiinteistöön mahdollistaa Riots-laitteiden käytön kiinteistössä ja datan siirtämisen pilvipalveluun. Infra toimii alustana, johon voidaan liittää myöhemmin esimerkiksi kiinteistöautomaation ohjausta. Rajapintojen kautta myös mittaustietoa voidaan hyödyntää myös muiden valmistajien automaatiojärjestelmissä. Kysy lisää tuetuista rajapinnoista!

Riots Cloud

Riots Cloud on käyttäjälle näkyvä osa Riots-järjestelmää. Riots Cloudin kautta hallinnoit kohteita ja rakennuksia, ja näet jo asennettujen laitteiden tuottamaa dataa laitekohtaisesti tai ryhmiteltynä sekä voit tarkastella historianäkymässä valitsemiesi laitteiden mittauksia aikajanalla.

Kaikkiin paketteihin sisältyy oletuksena Riots Cloud -pilvipalvelu rajattomalle käyttäjämäärälle, rajattomat historiatiedot sekä laitteiden mittaustietojen esitys hallintapaneelissa. Lisäksi saat rajapinnat käyttöösi, joten voit hyödyntää kulutustietoja ja mittausdataa myös muiden valmistajien automaatiojärjestelmissä tai palvelualustoissa. Kysy lisää rajapinnoistamme!

Vaihtoehtona on myös ilmainen Riots Cloud Free -pilvipalvelu, jossa on rajoitettu toiminnallisuus. Laitteden mittaustiedot näet normaalisti hallintapaneelissa, mutta ilmaisversioon voi lisätä vain yhden käyttäjän ja historiatiedot on rajattu yhteen kuukauteen.   Rajapinnat eivät ole käytettävissä ilmaisversiossa.

Seuranta ja historiatiedot

Riots Cloud on yksinkertainen ja selkeä nettiselaimella käytettävä pilvipalvelu, joka toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla. Kiinteistöistä mitattu data säilötään Riots Cloudiin. Pilvipalvelussa voit tarkastella mittaushistoriaa ja luoda itsellesi omia graafeja laitteiden tuottamasta datasta.

Keskitetty hallintapaneeli

Kiinteistöjen hallinnoinnin keskittäminen yhteen pilvipalveluun yhden kirjautumisen taakse säästää aikaa ja vaivaa. Siirtämällä kiinteistöjesi hallinnoinnin nettiselainpohjaiseen Riots Cloud hallintapaneeliin löydät kaiken tarpeellisen yhdestä paikasta.
Vieläkö muuten käytät valvonta-alakeskuksia, ja oletko koskaan laskenut kuinka monen valmistajan laitteita ja automaatiojärjestelmiä kiinteistössäsi on käytössä?

Rajapinnat

Riots Cloud -pilvipalvelun kautta voit tarvittaessa viedä kiinteistöistä kerätyn tiedon muihin sovelluksiin, alustoihin, laskutusjärjestelmiin tai automaatiojärjestelmiin. Asiakkaamme ovat toteuttaneet esimerkiksi veden- ja sähkönkulutuksen laskutuksen sekä kulunvalvonnan Riots-laitteilla rajapintojen avulla.