Hero Image

Lehto Asunnot - Asunto Oy Oulun Marskinpuisto

Riots kiinteistöautomaatio osana Lehto Asuntojen Asunto Oy Oulun Marskinpuistoa 

Aivan Oulun ydinkeskustassa sijaitsee upouusi ja tyylikäs kerrostalo. Lehto Asunnot Oy on rakentanut Oulun ydinkeskustaan 148 asuntoa ja 3 liiketilaa käsittävän kerrostalon, Asunto Oy Oulun Marskinpuiston. Kerrostalo valmistui muuttokuntoon sopivasti joulun alla 2020.

Kävimme jututtamassa Lehto Asunnot Oy:n Sauli Ojalaa Marskinpuistossa. Ojala esitteli uudesta taloyhtiöstä avautuvia näkymiä merelle ja kertoi samalla miten Riots kiinteistöautomaatiojärjestelmä toimii osana nykyaikaista kerrostaloa. Ja mitä hyötyjä hajautetusta automaatiojärjestelmästä on muun muassa asukkaille ja omistajille.

Riotsin hajautettu automaatiojärjestelmä Lehto Asuntojen kaikissa asunnoissa 

Lehto Asunnot Oy:n sähköprojektipäällikkö Sauli Ojala on tyytyväinen Riotsin hajautettuun kiinteistöautomaatiojärjestelmään. Hän näkee, että Riots on hyödyksi kiinteistön elinkaaren aikana rakentajalle sekä kiinteistön omistajille ja käyttäjille.

– Riots huoneistoautomaatiojärjestelmästä hyötyy kiinteistönomistaja, taloyhtiö, huoltoyhtiöt, asukkaat ja rakennusliikkeet.

Ojalan puheilla on painoarvoa, koska puheet perustuvat vuosien aikana kerättyyn omaan kokemukseen Riotsin kanssa tehdystä yhteistyöstä.

– Me olemme tehneet nyt Riotsin kanssa yhteistyötä muutaman vuoden ja kaikkiin Lehto Asuntojen rakentamiin asuntoihin asennetaan tämä järjestelmä.

Lehto Asunnot Oy rakentamisen edelläkävijä ja suunnannäyttäjä 

Lehto Asunnot on tunnettu kustannustehokkaasta ja laadukkaasta rakentamisesta koko Suomen alueella. Lehto Asunnot on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä teollisessa rakentamisessa.

Rakennuselementit ja tilamoduulit esivalmistetaan mahdollisimman pitkälle tehdasolosuhteissa. Tällä saadaan varmistettua tasaisen korkea laatu ja tehokas läpimenoaika rakennettavissa kohteissa.

Riots automaatiojärjestelmä tehostaa omalta osaltaan talotekniikan suunnittelua ja valmistusta Lehto Asuntojen asuntorakentamiskohteissa.

– Tämä järjestelmä on tehostanut suunnittelua ja tuotantoa, kun pystytään tekemään toistoja ja kehittämään toimintatapoja.

Riotsin hajautettu automaatiojärjestelmä helpottaa kerrostalon teollista rakentamista

Lehto Asuntojen kerrostalotyömaat etenevät työmaavaiheessa sujuvasti, koska talotekniikka tuodaan työmaille esivalmistetuissa moduuleissa. Työmaa-aikainen tyhjä veivaaminen jää pois.

– Rakentaminen on tehokasta, kun laitteet asennetaan tehdasolosuhteissa ja testataan tehtaalla.

Riots automaatiojärjestelmä on helppo rakentajalle ja järjestelmän keräämää informaatiota hyödynnetään tulevien kohteiden suunnittelussa.

– Riotsin järjestelmää käytetään hyödyksi Lehto Asuntojen tuotekehityksessä.

Riots hajautettu automaatiojärjestelmä Marskinpuistossa 

Asunto Oy Oulun Marskinpuistossa Riots järjestelmä on valjastettu mittaamaan ja ohjaamaan kiinteistöä monipuolisesti. Huonelämpätilojen säätö onnistuu keskitetysti automaation kautta.

Lämmityksen ja olosuhteista huonelämpötilojen ja ilmankosteuden seuranta hoituu automaattisesti. Myös vedenkulutuksen mittaus on älykästä. Asunnoissa on etäluettavat vesimittarit. Samaan pakettiin on valjastettu vuotovalvonta.

Ilmanvaihdon ohjaus toimii myös automaattisesti. Ja asuntokohtainen säätö on mahdollista pilvipalvelun kautta. Koska kiinteistöllä on ilmanvaihdon huoneistokohtainen seuranta ja ohjaus ilmamäärän säätimillä.

– Järjestelmä seuraa jatkuvasti asumisolosuhteita ja hälyttää poikkeavuuksista.

Riots ratkoo Lehto Asuntojen talotekniikkahaasteita 

Sauli Ojala esittelee Marskinpuistosta avautuvaa merinäköalaa ja kertoo samalla mitä asioita asiakkaat arvostavat Lehdon asunnoissa.

– Asiakkaat arvostavat talotekniikassa sitä, että talotekniikka on mahdollisimman automatisoitua – niin sanottua näkymätöntä!

Taloyhtiökierroksen lopuksi Ojala kuittaa Riotsin kanssa tehdyn yhteistyön olleen kumppanuutta parhaimmillaan.

– Riotsin kanssa on todella vaivatonta se yhteistyö, he kuuntelevat aina mitä ongelmia meillä on ja vastaavat niihin hyvillä ratkaisuilla.

Edit Page On Grav