Hero Image

Digitalisaatio ulottuu myös uudisrakentamiseen

Älyrakennukset ovat täällä

Internet ja digitalisaatio on nykyään osa yhteiskuntamme infrastruktuuria. Sitä ei käy kieltäminen, ja internetin mukana on tullut – ja tulee jatkuvasti – uusia mahdollisuuksia ja digiratkaisuja helpottamaan ja nopeuttamaan ihmisten elämää entisestään. Sillä asialla myös Riots on. Haluamme helpottaa ihmisten elämää maailmassa, jossa internet on erottamaton osa arkea. Mutta koska ihan kaikkien palveleminen kerralla ei ole mahdollista, eikä edes järkevää

– fokusointi olkoon päivän sana – kohdistamme tarmomme rakennusteollisuuteen.

Me tuomme esineiden internetin (IoT, Internet of Things) monipuolisesti rakennusalan toimijoiden käyttöön. Helposti, yksinkertaisesti ja kustannustehokkaasti, turvallisuutta unohtamatta. Miksi tehdä asioita vaikeasti, jos ne voi tehdä myös helposti?

Tervetuloa mukaan rakentamisen digitalisaatioon! Meidän kanssamme se todellakin on helppoa.

Mikä ihmeen Riots?

Mitä me siis teemme? Vastaus: me teemme älykkäitä kiinteistöjä suunnittelevien rakentajien elämästä helpompaa! Kehittämämme Riots-teknologia mahdollistaa kiinteistön tilan ja olosuhteiden monitoroinnin ja hallinnan internetin välityksellä. Valmistamme älykkäitä antureita, laitteita sekä liitäntärajapintoja, joilla kiinteistön omia mittareita ja järjestelmiä (esimerkiksi sähkömittarit tai lattialämmitysjärjestelmä) saadaan yhdistettyä kehittämäämme pilvipalveluun, johon omat anturimme viestivät mittaustuloksensa suoraan. Lyhyesti sanottuna: me yhdistämme rakennuksessa olevia laitteita toisiinsa ja internetiin. Helppoa ja yksinkertaista! Osaamme myös asiamme: olemme asentaneet Riots-antureita tähän mennessä noin 1500 asuntoon, ja meillä on ollut kymmeniä pilottihankkeita.

Miksi pitäisi rakentaa älykkäästi?

Suomen terveydensuojelulaki ja EU-tason standardit vaativat kiinteistöiltä terveellistä asuttavuutta sekä energiatehokkuutta – Rakennusteollisuus RT ry:n mukaan käytössä olevat rakennukset vievät 40 prosenttia kaikesta Suomen kulutettavasta energiasta, ja tavoitteiden mukaan rakennuksiin suuntautuvan energiankulutuksen tulisi olla 60 prosenttia nykyistä pienempää vuoteen 2050 mennessä. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, rakennusten energiatehokkuutta pitää lisätä entisestään tinkimättä terveellisistä asumisolosuhteista. Itse asiassa, asuinolosuhteita tulee nimenomaan optimoida terveellisen asumisen mahdollistamiseksi, mikä onnistuu parhaiten rakennuksen lämmityksen ja ilmanvaihdon älykkäällä automatisaatiolla. Rakennuksen energiatehokkuuden pitää lyödä asuinmukavuuden kanssa kättä. Tässä Riots-järjestelmä astuu mukaan kuvioon.

Mitä Riots-järjestelmällä voi tehdä

Järjestelmämme tuo rakennukseen Riots-infran: Riots-laitteet, jotka mittaavat jatkuvasti kohteitaan ja juttelevat saumattomasti keskenään joko langattomasti tai väylää myöten, sekä Riots Cloud -pilvipalvelun, johon kaikki Riots-infrassa kulkeva data koostetaan reaaliajassa. Riots-järjestelmällä voidaan muun muassa mitata rakennuksen ilman lämpötilaa, ilmankosteutta, ilmanlaatua, veden- ja sähkönkulutusta sekä monitoroida esimerkiksi palopeltien tilannetta, vesivuotoriskialueita sekä lattialämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihtokoneen toimintaa. Mitatun datan perusteella rakennuksen järjestelmien toimintaa voidaan automatisoida älykkäästi.

Lukuisia laajennusmahdollisuuksia

Riots-järjestelmän laajennusmahdollisuuksia on paljon: pilvipalveluun keskitetty kulunvalvonta, kiinteistön VAK-järjestelmän monitorointi, valaistuksen kontrollointi, tai miksei vaikka liesivahti varmistamaan, ettei hella jäänyt vahingossa päälle reissuun lähtiessä. Valikoimassamme on useita tuotekokonaisuuksia erilaisilla toimintoyhdistelmillä. Riots-laitteet on suunniteltu sopimaan yhteen keskenään, joten myös tuotekokonaisuuksiemme yhdisteleminen rakennuksen tarpeita vastaaviksi onnistuu vaikeuksitta.